" Herkes Yasa Önünde Eşittir ve Ayrım Gözetilmeksizin Yasanın Korunmasından Eşit Olarak Yararlanma Hakkına Sahiptir... "

Haberler

14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla bütün Şehitlerimizi Saygı ve Rahmetle Anıyoruz..

shadow
Savaşta her zamam bir Tabip Teğmen,Yüzbaşı,
Albay veya Sıhhiyeci Çavuş,Onbaşı,Er ve Hemşire dün olduğu gibi bu günde olmuştur.Fakat onların düşen bir bomba neticesinde şehit olmaları pek haber önceliği sağlamaz çünkü cephe gerisinde mücadele verirler ama hayat kurtaran kahramanlardır.

Bu günde asli vazifeleri ile bu sefer bilinmeyen düşman COVİD-19 a karşı amansız bir mücadele verirken ateşin tam ortasındalar.Ve bir çok şehit verdiler ,sırf Türk Milleti rahat yaşasın diye ,Tıpkı Cephede savasan ve şehit olan askerlerimiz gibi.

VATAN; Bize rahat yaşamayı sağlayan Yurdumuz.
BAYRAK ;Özgürlük ve 
Bağımsızlığımızın sembolü.
ŞEHİTLERİMİZ ;İse Bize bunları canlarıyla,
kanlarıyla altın bir tepside sunan sonunu düşünmeyen kahramanlarımızdır.

Dün hem Hekim'diler,
hemde Asker.Düşman ve savaşma şekli belli idi.Ellerinde Tüfek,bellerinde Süngü vardı.
Bu gün bilinmeyen bir düşmana karşı yine savaşan askerlerimiz, elbiseleri hem yeşil ,hem beyaz,sanki cennete koşarcasına  Büyük bir Sağlık ordusu ile  COVİD-19 denilen bilinmeyen bir düşmana karşı bu sefer bir elinde Steteskop,bir elinde neşter ile canlarını hiçe sayayarak mücadele ediyorlar. 

Sırf onlarmı,İlaç vermek için Eczanelerini açık tutarken Şehit olan Eczacılarımız,,Kolileri dağıtan PTT,Kargo Görevlileri,Asayişi sağlayan hain bir Covid-19 Virüsüne yenik düşen Polislerimiz,Pazar ve esnafı düzenleyen adlı dır,
İtfaiyecilerimiz,Ucuz gıda satmak için tezgah açan Pazarcılarımız ve niceleri;bu sefer top yekün Milletçe bir Savaşın içerisindeyiz.

Geçmişte ve şimdi verilen  savaşların kahramanları olan bütün ŞEHİTLERİMİZ
için , kararlaştırılan 14-20 Nisan Şehitlerimizi Anma  haftasının talihsiz bir zamana gelmesinin üzüntüsünü yaşıyor,Haklarını asla ödeyemeyeceğimizi bildirirken bütün Şehitlerimizi Saygı ve Rahmetle Yad ediyoruz.

Saygılarımızla,

Ömer HAYALİ
Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği
Genel Başkanı