" Herkes Yasa Önünde Eşittir ve Ayrım Gözetilmeksizin Yasanın Korunmasından Eşit Olarak Yararlanma Hakkına Sahiptir... "

Haberler

2019 Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni Ankara'da Yapıldı...

shadow
2019 "Girişimci Kadın Çiftçiler" Ödül Töreni Ankara'da Yapıldı..

T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi kapsamında başlattığı projenin 2019" GİRİŞİMCİ KADIN ÇİFTÇİLER "en iyi proje ödülleri Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir PAKDEMİRLİ'nin iştiraklariyle Bakanlığın Ankara Söğütözü yerleşkesinde sahiplerini buldu.

Bakan PAKDEMİRLİ; Birinci olarak, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına başvuran Kadın girişimciler için  değerlendirme kriter uygulamasında Pozitif ayrımcılık yapıyoruz.
İkinci olarak'da Genç Çiftçiler 'in Desteklenmesi Programında Kadın İstihdamını konusunda Pozitif Ayrımcılık yaptık ve başvuran Kadın kardeşlerimize öncelik tanıdık dedi.
Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi programına 2016-2018 Yılları arasında 47788 başvuru yapıldı.Bunun 28823 kişisi yani % 60 ı Kadın Çiftçilerimizden oluştu dedi.

2019" GİRİŞİMCİ KADIN ÇİFTÇİLER "Ödülünü Van'dan Aslıhan DAMAR " KAYA BALI ÜRETİMİ"projesi ile Birinci,Tunceli'den Gamze DOĞAN "AK SARIMSAĞI DAĞDAN ALMA BENDEN AL" projesi ile İkinci,Erzurum'dan Songül AKTÜRK ise "DUTTAN GELEN ŞİFA " projesi ile Üçüncülüğe layık görüldüler ve ödüllerini Bakan Dr.Bekir PAKDEMİR'li takdim etti.
Ayrıca T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye Genelinde "GİRİŞİMCİ KADIN ÇİFTÇİLER" İl Birincileri'nede Plaket Takdim ederek Teşekkürlerini sundu.