" Herkes Yasa Önünde Eşittir ve Ayrım Gözetilmeksizin Yasanın Korunmasından Eşit Olarak Yararlanma Hakkına Sahiptir... "

Haberler

Türk Konseyi Genel Sekreteri Kazakistan Cumhuriyeti'nin yeni Dışişleri Bakanı'nı tebrik etmiştir.

shadow
Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev,Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak atanması münasebetiyle Sayın Mukhtar Tileuberdi'ye bir tebrik mektubu göndermiştir.

Bakanın tecrübesine ve geniş vizyonuna olan inancını ifade eden B.Amreyev bunun kardeş Kazakistan'on yüksek çıkarlarına hizmeti daha ileriye taşıyacağını vurgulamıştır.

Kardeş Türk Devletleri arasındaki ilişkileri güçlendirme ve derinleştirmede Kazakistan'ın taşıdığı önemli role atıfta bulunan B.Amreyev,Kazakistan'ın Türk Konseyine verdiği desteğin Sayın Bakanın görev süresincede devam edeceğine olan inancını dile getirmiştir.

Genel Sekreter Kazakistan'ın Türk Konseyi üye ülkeleri ile yakın ve tutarlı işbirliğine vurgu yaparak,karşılıklı öneme sahip öncelikli tüm alanlarda kayda değer bir ilerleme sağlandığına dikkat çekmiştir.

B.Amreyev, Sayın Mukhtar Tileuberdi'ye mühim sorumluluklarını başarıyla yerine getirmede güç dilemiştir.

Türk Konseyi Sekretaryası olarak bizlerde Saygıdeğer Bakanı tebrik eder,yeni görevinde başarılar  dileriz.