" Herkes Yasa Önünde Eşittir ve Ayrım Gözetilmeksizin Yasanın Korunmasından Eşit Olarak Yararlanma Hakkına Sahiptir... "

Haberler

RAHMETLİ HOCALARIMIZ PROF.DR.AMİRAN KURTKAN BİLGİSEVEN Ve PROF.DR.MEHMET ERÖZ AĞABEYİMİZ

shadow

İ.Ü. İktisat Fakültesi Sosyoloji ve Metodoloji Araştırma Merkezi’nde (İçtimaiyat Enstitüsü) birlikte çalışmaktan şeref duyduğum, milli endişe sahibi ve Türk kültürüne hizmet aşkıyla, mücadele azmiyle dolu, benim de çok şey borçlu olduğum Türk milliyetçisi her iki hocamızın ölüm yıldönümlerinde (Bilgiseven 1926 – 19.06.2005, Eröz 1930 – 20.06.1986) kendilerini saygı ve rahmetle anıyorum.

Böyle bir Kürsüde yer almak herkese nasip olmazdı; kendimi daima şanslı addediyorum. Kürsü Başkanımız ve İçtimaiyat Enstitüsü Müdürü, hocaların hocası, tevazu sahibi, halk adamı, 3.000’i aşkın eserde imzası bulunan rahmetli Ord.Prof.Dr.Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu da hepimizin çok şey borçlu olduğu büyüğümüz ve babamız olarak sevdiğimiz bir insandı. Kendisi insani egosunu yenebilen bir kimseydi. Ord.Prof.Dr. ünvanını kullanmaktan rahatsız olurdu. Birlikte çalıştığı insanların kitap ve makale yazmasından ve araştırma yapmasından büyük sevinç duyan ve teşvik eden örnek bir insandı. Allah hepsine rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar. Onları rahmetle anmak, tanıtmak ve hatırlatmak bizlerin görevidir.

Fakülteye ve Kürsüye asistan olarak girişimden (1967) itibaren Fındıkoğlu hocanın asistanı olarak çalıştım. Bundan gurur duydum. Birçok şeyi kendisinden öğrendim. Hocanın vefatından sonra Sosyoloji Konferansları süreli yayınında kendisiyle ilgili bir anı kitabı çıkarıldı. Amiran Kurtkan Bilgiseven hocamızın aynı şekilde hayattayken anı kitabı yine Sosyoloji Konferansları süreli yayını kendisi için yayımlandı. Hocanın çok duygulandığını gördük. Aynı anı kitabını yine İ.Ü. İktisat Fakültesi Sosyoloji Konferansları süreli yayınında rahmetli Mehmet Eröz için yayınlanmıştır.

Benim 18 kitabımdan ilki olan “Bölgeler Arası Dengesizlik ve Doğu Kalkınması” kitabım rahmetli Fındıkoğlu hocama ithaf edilmiştir. Hoca bu eserimi ayrıca imzalamıştır. Aynı Enstitüde komşu kürsümüz olan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kürsüsü Başkanı rahmetli Prof.Dr.Orhan Tuna ile beraber başka binaya gidince; Orhan hocamızın kapıdan sökülen isim levhası tarafımızdan tekrar yazdırılıp yerine konmuştu. Rahmetli Orhan hocanın bundan çok duygulandığını görmüştük; ama bu bizim sadece insani bir görevimizdi. Kendi hocalarımla beraber komşu Kürsümüz mensubu olup da Allah’ın rahmetine kavuşmuş olan Prof.Dr.Sabahaddin Zaim’i, Prof.Dr.Nevzat Yalçıntaş’ı, Prof.Dr.Nusret Ekin’i ve ayrıca Prof.Dr.Cavit Orhan Tütengil’i de saygı ve rahmetle anarım.

Hocalarımızın değerli ve çok ilgi çeken eserleri internete ismen girince görülecektir. İ.Ü. İktisat Fakültesi’nin en çok yayına sahip olan kürsülerinden birine mensup olmaktan ve bu Kürsüden 2011 yılında emekli olmaktan gurur duyarım. Kürsünün şu anda başkanı olan değerli bilim adamı Prof.Dr.Veysel Bozkurt’a da sağlıklı başarılarla dolu yıllar dilerim.